Óriási siker a póZdium, Hernádi Judit a következő vendég

Megosztás

Már 13 adáson túl van az Ózdi TV által megálmodott talkshow, november végén jön a folytatás.

Pályázati támogatással indult, majd a hatalmas siker életben tartotta az Ózdi Városi Televízió csapata által megálmodott talkshow-t, a póZdiumot, amelynek még 2019 októberében Ábel Anita volt az első vendége az Olvasó Adorján Lajos termében – derül ki az ozd.hu riportjából.

A tervek szerint havonta váltották volna egymást a vendégek, ám mint az élet sok más terletén, a koronavírus-járvány egy idő után közbeszólt, többször át kellett szervezni az időpontokat, s egy alkalommal közönség sem lehetett jelen a televíziós felvételen, így a Stohl Andrással való beszélgetést így csak a televízióban, majd az interneten láthatták a nézők.

Ezt leszámítva viszont rendre telt ház előtt kerülnek sorra a pó(Z)diumbeszélgetések: volt már vendég Palya Bea, Lakatos Márk, Szinetár Dóra, Mautner Zsófi, Alföldi Róbert, Esztergályos Cecília, Oláh Ibolya és Udvaros Dorottya. A műsorokban a sztárvendég mellett pedig mindig bemutatkozott egy ózdi tehetség is: táncosok, énekesek, képzőművészek, de volt amikor egy szakács vagy egy zenekar bűvölte el a sztárvendéget és a közönséget.

A folytatás a nagy érdeklődésre való tekintettel nem volt kérdéses. Saját forrásból, s azután már szponzori támogatással szerveződnek a további beszélgetések. Azóta Gálvölgyi János, Falusi Mariann és Oszvald Marika is a póZdium vendége volt már, most novemberben pedig Hernádi Judittal találkozhat majd a nagyérdemű.

„Amikor adódott ez a lehetőség, nem volt kérdés számomra, hogy milyen ötlettel pályázzunk. Abban, hogy igazán helyi legyen ez a program a projekt koordinátorától kaptuk az ötletet, a helyi tehetségek bemutatkozása igazán egyedivé tette az első tíz alkalmat” – mondja Bukovinszky Zsolt, felelős szerkesztő, műsorvezető.

„Nagyon összetett a feladatom. Kitalálom, hogy kit hívjunk, persze figyelembe veszem ilyenkor az ötleteket, az igényeket. Felkutatom a vendég elérhetőségét, elkezdődnek a tárgyalások, amelyek legtöbbször sikerrel zárulnak. A tényleges beszélgetéseket megelőzően egy félévvel, évvel is meg kell állapodni, hiszen a közönség számára érdekes színészeknek, énekeseknek zsúfolt a naptárjuk. Van persze, akivel nem sikerül megegyezni, vagy a gázsi, vagy az időpont miatt. Utóbbiakat nem mindig engedem el, volt már több alkalom, amikor kivártam, hogy később, de biztosan eljöjjön hozzánk az adott művész. Amit a legjobban szeretek ebben a sorozatban, hogy olyan sztárokkal, a művészeti élet ma meghatározó alakjaival beszélgethetek, akik engem is érdekelnek, s akikkel sohasem gondoltam volna, hogy személyesen is lesz alkalmam találkozni. A kulisszák mögött egyébként mindegyikük nagyon emberi, a program után a búcsúzáskor szinte már olyan, mintha régről ismernénk egymást” – fejti ki örömét Bukovinszky Zsolt.

A produkció megvalósításához egy nagy csapat kell. Már a tervek kidolgozásánál kérte az ügyvezető-főszerkesztő Rási Zoltán szakmai segítségét. Ő álmodta meg az arculatot, a díszletet és a főcímet, s ő a televízióműsor rendezője, vágója is. A teljes TV-s csapatra szükség van minden alkalommal, s persze a helyszínt adó Olvasó néhány munkatársára is.

A két kollektíva tagjai időközben közvetlen kollégák is lettek, hiszen ma már valamennyien az ÓMÉK munkatársai. Napokkal a műsorok előtt megkezdődik már a talkshow helyszínének berendezése az Olvasó Adorján Lajos termében. A színpad, a díszlet telepítése, aznap pedig, már a kezdés előtt órákkal, a fények, a hang beállítása. Négy operatőr a kamerák mögött, egy fotós, a szerkesztőkből alakult „staff”: jegyszedők, asszisztensek. Összeszokott gárda, a megszokott hétköznapi munkán túl itt is megállják a helyüket, példát mutatva a maximális, a feltételek nélküli együttműködésre. Kívülről nézve gyakran mondják: „Ez egy jó munkatársi gárda”.

A legfontosabbak persze a nézők, akik közül rendre 200 fő a helyszínen tekinti meg a műsort. Ráadásul egyre inkább kirajzolódó tendencia, hogy a környékbeli településekről is egyre többen látogatnak Ózdra, hogy részesei legyenek a póZdium élménynek.

Az Ózdi Városi Televízió YouTube-csatornáján is rengetegen követik a póZdiumot, van olyan műsor, amely már huszonegyezres nézettségnél tart.

A póZdium legközelebb november 28-án, kedden 17.30-kor folytatódik. Ekkor Hernádi Judit színész, énekes lesz a vendég, de a szervezők egy különlegességgel is várják a közönséget: kiállítást rendeznek az előtérben az eddigi plakátokból.

Mindeközben szervezés alattáll már a jövő esztendő is: a tervek szerint tavasszal és ősszel is lesz póZdium. Utóbbi alkalmon a tervek szerint egy kiállítás is nyílik majd, Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus, érdemes és kiváló művész “Szubjektív” című tárlata.

Forrás, fotók és további részletek: ozd.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek